Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απορία ψάλτου

  Ο Πέτρος έκλαψε μετά το λάλημα του πετεινού  Θυμήθηκε την αποτρόπαιη  πράξη  Τα καρφιά που γρήγορα θα αποτελείωναν την αγάπη  Ένας ληστής ...

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

The National "Trouble will find me"



    Η προϊστορία των National από το Cincinnati του Ohio ξεκινάει ουσιαστικά από το 1991 ,όταν ο τραγουδιστής τους Matt Berninger και ο μπασίστας Scott Devendorf φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο του Cincinnati .Εκεί οι δυο τους μαζί με άλλους τρεις συμφοιτητές τους σχημάτισαν αρχικά το συγκρότημα Nancy , το οποίο πρόλαβε να κυκλοφορήσει μόνο ένα άλμπουμ , το Ruther 3429, κινούμενο ηχητικά στα χωράφια των Pavement .Tα τρία άλλα μέλη του συγκροτήματος Aaron Dressner , Bryce Dressner και Bryan Devendorf [αδελφός του Scott] ήταν παιδικοί φίλοι που είχαν σχηματίσει αρκετά συγκροτήματα ,το τελευταίο από τα οποία Project Nim διαλύθηκε το 1998 .Τότε ακριβώς μέσω των αδελφών Devendorf σχηματίστηκαν οι National . 
   To σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος είναι η βαρύτονη ερμηνεία του Berninger που παραπέμπει σε ερμηνευτές όπως ο Roy Orbison , ο Leonard Cohen ,o Ian Curtis και ο Nick Cave .Ταυτόχρονα τα παραπάνω ονόματα συγκαταλέγονται στις ευρύτερες καλλιτεχνικές φιγούρες από τις οποίες επηρεάστηκε τόσο υφολογικά όσο και συνθετικά το συγκρότημα . Ο ήχος τους ,συγχωνεύοντας στοιχεία από το dark wave ,την country του Johnny Cash και το εναλλακτικό ροκ , είναι σκοτεινός , αγχωτικός , εσωστρεφής και την ίδια στιγμή λυρικός και ποιητικός . Το "Trouble will find me " είναι η έκτη δουλειά τους και παρόλο που δε διαφοροποιείται εκφραστικά από τα γνώριμα στοιχεία που έκαναν το συγκρότημα τόσο αγαπητό στους κύκλους των απαιτητικών ακροατών , ίσως η πιο ολοκληρωμένη ,αφού ξεδιπλώνεται σε μεγαλύτερο εύρος η συνθετική τους ικανότητα . Ένα   εξαιρετικό έργο  που εστιάζει  στιχουργικά  στους δαίμονες  που συνοδεύουν  την παράδοση  ενός  ανθρώπου στο ερωτικό   του   πάθος .

Κώστας  Τσιαχρής 


Το  τραγούδι   Demons  προέρχεται   από το   Trouble   will  find  me      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου