Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ονειροπόληση

  Ένα ταξίδι χωρίς παράθυρο μας έφερε  η καινούρια  άνοιξη Και ταξιδεύουμε τυφλά σ΄ ένα απέραντο ταβάνι τρένου Κι ούτε κάποια εικόνα...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών "Σκοτεινή συγκατοίκηση" της Φροσούλας Κολοσιάτου και "Ναρκοσυλλέκτρια" της Ευφροσύνης Μαντά Λαζάρου


ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Μορφωτικό Γραφείο
ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ξενοφώντος 2Α, 105 57 Αθήνα
Τηλ. 210 3734934  Fax 210 3734904

Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ
της Φροσούλας Κολοσιάτου
και ΝΑΡΚΟΣΥΛΛΕΚΤΡΙΑ
της Ευφροσύνης Μαντά-Λαζάρου

των Εκδόσεων Γαβριηλίδης


            Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Poems & Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, η συμπαρουσίαση της ποιητικής συλλογής Σκοτεινή συγκατοίκηση της Φροσούλας Κολοσιάτου και της ποιητικής συλλογής Ναρκοσυλλέκτρια της Ευφροσύνης Μαντά-Λαζάρου.
            Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Μορφωτικός Σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μαρία Παναγίδου η οποία συνεχάρη τις κύπριες δημιουργούς για την ευαίσθητη και με καθαρότητα σκέψης γραφή τους.
            Τα βιβλία παρουσίασαν ο φιλόλογος Κώστας Τσιαχρής, ο ποιητής Χρίστος Κρεμνιώτης και η πρόεδρος του συνδέσμου Κυπρίων Ιταλίας ΝΗΜΑ, ποιήτρια και θεατρική συγγραφέας Αλεξάνδρα Ζαμπά.
            Ο κ. Τσιαχρής αναφερόμενος στην ποιητική συλλογή της Φροσούλας Κολοσιάτου σημείωσε ότι ενώ τα περισσότερα ποιήματα έχουν ως εκκίνηση την άρνηση, ενδιάμεσα ωστόσο υπάρχει ανάταση, μια οξεία ποιητική ματιά που αντιστρέφει το σκοτάδι σε λόγο, επισημαίνοντας την εντύπωση που αφήνουν οι στίχοι ως βιωμένες αλήθειες, ως λυρικές εξάψεις ενός ανήσυχου υποσυνείδητου.
            Για τη Ναρκοσυλλέκτρια της Ευφροσύνης Μαντά μίλησε ο κ. Κρεμνιώτης ο οποίος έκανε μια φιλοσοφική προσέγγιση του έργου, επισημαίνοντας στοιχεία της ποιήτριας που είναι σπάνια, όπως είπε, για μια γυναικεία γραφή, κλίνει προς τον μεγάλο στίχο, το μακροσκελές ποίημα και έναν επικό ήχο.
             Η κ. Ζαμπά μιλώντας και για το πολυδιάστατο έργο των δύο ποιητριών είπε ότι αναπτύσσουν μοναδικά βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από την έννοια της ζωής και επιχειρούν να την κατανοήσουν όχι απλώς ως μια βιολογική έννοια, αλλά ως μια κατ’ εξοχήν πολιτική.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ποιήματα διάβασαν η ποιήτρια Ασημίνα Ξηρογιάννη και ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης.


18 Μαρτίου 2015




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου