Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ονειροπόληση

  Ένα ταξίδι χωρίς παράθυρο μας έφερε  η καινούρια  άνοιξη Και ταξιδεύουμε τυφλά σ΄ ένα απέραντο ταβάνι τρένου Κι ούτε κάποια εικόνα...

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

The National "Trouble will find me"



    Η προϊστορία των National από το Cincinnati του Ohio ξεκινάει ουσιαστικά από το 1991 ,όταν ο τραγουδιστής τους Matt Berninger και ο μπασίστας Scott Devendorf φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο του Cincinnati .Εκεί οι δυο τους μαζί με άλλους τρεις συμφοιτητές τους σχημάτισαν αρχικά το συγκρότημα Nancy , το οποίο πρόλαβε να κυκλοφορήσει μόνο ένα άλμπουμ , το Ruther 3429, κινούμενο ηχητικά στα χωράφια των Pavement .Tα τρία άλλα μέλη του συγκροτήματος Aaron Dressner , Bryce Dressner και Bryan Devendorf [αδελφός του Scott] ήταν παιδικοί φίλοι που είχαν σχηματίσει αρκετά συγκροτήματα ,το τελευταίο από τα οποία Project Nim διαλύθηκε το 1998 .Τότε ακριβώς μέσω των αδελφών Devendorf σχηματίστηκαν οι National . 
   To σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος είναι η βαρύτονη ερμηνεία του Berninger που παραπέμπει σε ερμηνευτές όπως ο Roy Orbison , ο Leonard Cohen ,o Ian Curtis και ο Nick Cave .Ταυτόχρονα τα παραπάνω ονόματα συγκαταλέγονται στις ευρύτερες καλλιτεχνικές φιγούρες από τις οποίες επηρεάστηκε τόσο υφολογικά όσο και συνθετικά το συγκρότημα . Ο ήχος τους ,συγχωνεύοντας στοιχεία από το dark wave ,την country του Johnny Cash και το εναλλακτικό ροκ , είναι σκοτεινός , αγχωτικός , εσωστρεφής και την ίδια στιγμή λυρικός και ποιητικός . Το "Trouble will find me " είναι η έκτη δουλειά τους και παρόλο που δε διαφοροποιείται εκφραστικά από τα γνώριμα στοιχεία που έκαναν το συγκρότημα τόσο αγαπητό στους κύκλους των απαιτητικών ακροατών , ίσως η πιο ολοκληρωμένη ,αφού ξεδιπλώνεται σε μεγαλύτερο εύρος η συνθετική τους ικανότητα . Ένα   εξαιρετικό έργο  που εστιάζει  στιχουργικά  στους δαίμονες  που συνοδεύουν  την παράδοση  ενός  ανθρώπου στο ερωτικό   του   πάθος .

Κώστας  Τσιαχρής 


Το  τραγούδι   Demons  προέρχεται   από το   Trouble   will  find  me      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου